Clafoutis z owocami - informacja prasowa marki Mój Ulubiony

Mój Ulubiony 200 g

Mój Ulubiony 200 g (materiały prasowe)

Clafoutis to rustykalny, francuski deser, którego zaletą jest nie tylko pyszny smak, ale także wyjątkowa prostota przygotowania. Wystarczy ulubione letnie owoce - wiśnie, śliwki, borówki, jagody, porzeczki, lub żurawinę zalać ciastem naleśnikowym, a następnie piec w piekarniku aż do delikatnego zrumienienia. Podawany na ciepło, odrobinę oprószony cukrem pudrem zachwyca lekkością i delikatnością. Idealnie sprawdzi się zarówno jako podwieczorek dla malucha, jak i wakacyjny przysmak na letnie przyjęcia.

Przepis na Clafoutis z owocami 

Składniki:

200 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony

150 ml mleka

2 jajka

50 g mąki

50 g cukru pudru

250 g jagód, borówek amerykańskich lub innych ulubionych owoców sezonowych

masło do natłuszczenia foremek

Posmarować masłem 4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą. Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksować na gładką masę, wylać do foremek.  Na wierzchu ułożyć owoce, zapiekać ok 20 minut w 190 stopniach C. Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem.

O PRODUKCIE „Mój Ulubiony”

Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Smakuje zarówno na słono jak i na słodko.   Doskonale sprawdza się Przeznaczony do wypieków serników i deserów na bazie twarogu. Nie wymaga dodatku tłuszczu.