Zapiekanki na cztery sposoby - przez żołądek do serca

'Przez żołądek do serca' - teoria na pewno jest ci znana. Teraz czas na kurs praktyczny. Po pierwsze: wybierz osobę, do której serca chcesz trafić. Po drugie: przygotuj zapiekanki według poniższego przepisu. 3. Ciesz się jej bezgraniczną miłością. 4. Jeśli osoba wybrana w podpunkcie pierwszym nie jest tobą (a to również bardzo dobry wybór), zapewne z tej miłości ktoś dziś za ciebie pozmywa!

Składniki:
pół bagietki
+
Wariant 1:
sos barbecue
oscypek
gruszka
maliny
pistacje
miód

Wariant 2:
kiełbasa w sosie curry
żółta i czerwona papryka
ser żółty
pieprz, sól
ogórek kiszony

Wariant 3:
czerwone pesto
camembert
zielone oliwki
pomidorki koktajlowe
orzeszki ziemne
roszponka

Wariant 4:
koperkowy vinegrette
fasolka szparagowa
mozzarella
jabłko
pieprz, sól
szczypiorek

Wykonanie:
Wariant 1:
Posmaruj bagietkę sosem barbecue, ułóż na niej plastry oscypka i plastry jabłka. Polej miodem, połóż kilka malin i pistacji. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C.
Wariant 2:
Na bagietkę wyłóż kiełbasę w sosie curry, a na niej połóż kawałki papryki. Przypraw pieprzem i solą do smaku, posyp serem. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Podawaj z plastrami kiszonego ogórka.
Wariant 3:
Bagietkę posmaruj czerwonym pesto, ułóż na niej plastry sera camembert, a na nim oliwki i połówki pomidorków koktajlowych. Posyp po wierzchu orzeszkami ziemnymi. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Podawaj ze świeżymi liśćmi roszponki.
Wariant 4:
Posmaruj bagietkę koperkowym sosem vinegrette, ułóż fasolkę szparagową i plastry mozzarelli. Przypraw pieprzem i solą, połóż na wierzch plasterki jabłka. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Podawaj posypane szczypiorkiem.