Blok czekoladowy XXI wieku

Wszyscy pamiętamy blok czekoladowy z dzieciństwa. Nie wypieraj się korzeni, tylko zrób ten rarytas z lat minionych. Nawet Jennifer Lopez śpiewała, że lubi: 'I'm still Jenny from the block'. Jak nic, jej mama w NYC za komuny też robiła ciasto z mleka w proszku.

Składniki:
3/4 szklanki cukru
250 g masła
1/2 szklanki wody
3 łyżki kakao
400 g pełnego mleka w proszku
herbatniki
bakalie: rodzynki, orzechy, suszony ananas, kandyzowane wiśnie, pistacje
precle do dekoracji

Wykonanie:
Masło rozpuść w garnku. Dodaj cukier, wodę, kakao, wymieszaj, podgrzewaj do rozpuszczenia się cukru, następnie zdejmij z palnika i wystudź. Do dużego garnka wsyp mleko, bakalie i pokruszone herbatniki. Na to wylej masę maślaną, dokładnie wymieszaj i przełóż do okrągłej formy wyłożonej papierem. Wstaw do lodówki na 4 godziny, a najlepiej na całą noc.