S這necznikowiec z kremem Karmellove

S這neczniki Van Gogha zdoby造 uznanie, na d逝go po tym, jak zosta造 namalowane. Nasze ciacho s這necznikowiec staje si s豉wne od razu po wyj璚iu z piekarnika. Dlaczego? Bo jest nieziemsko pyszne.

Sk豉dniki

Biszkopt:
5 造瞠k m彗i pszennej
6 jajek
6 造瞠k drobnego cukru
1 czubata 造磬a kakao ciemnego z Ghany E.Wedel
1 造磬a octu
1 造瞠czka proszku do pieczenia

Pra穎ny s這necznik:
300 g 逝skanych pestek s這necznika
150 g mas豉
75 g cukru
3 造磬i mleka

Krem:
200 g mi瘯kiego mas豉
1 s這ik Kremu Wedlowskiego Karmellove (230 g)

Sk豉dniki na poncz:
½ szklanki mocnej herbaty
1 造磬a soku z cytryny

Polewa:
100 g czekolady mlecznej E.Wedel
1 造磬a oleju ro郵innego

Wykonanie:

Przygotuj ciasto: w misce wymieszaj suche sk豉dniki - m彗, kakao i proszek do pieczenia. 草速ka oddziel od bia貫k. Bia趾a ubij na sztywn pian i pod koniec ubijania dodaj stopniowo cukier. 草速ka wymieszaj z octem i dodaj do ubitych bia貫k. Do masy jajecznej dodaj partiami suche sk豉dniki (m彗 z kakao i proszkiem do pieczenia) i delikatnie wymieszaj szpatu趾. Gotowe ciasto prze堯 do blaszki wy這穎nej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 35 minut, a patyczek wbity w 鈔odek ciasta pozostanie suchy. Upieczony biszkopt odstaw do ostygni璚ia.

Przygotuj pra穎ny s這necznik: do garnka w堯 mas這, cukier oraz mleko -podgrzewaj, a mas這 si rozpu軼i. Dodaj pestki s這necznika i pra je przez kilka minut cz瘰to mieszaj帷. Nast瘼nie prze堯 pestki s這necznika na blaszk wy這穎n papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz oko這 20 minut, a pestki nabior z這tego koloru. Ostud.

Przygotuj krem: w du瞠j misce umie嗆 mi瘯kie mas這 i zmiksuj na puszyst mas. Ci庵le miksuj帷, dodaj partiami Krem Wedlowski Karmellove. Na koniec wsyp do kremu ostudzone pestki s這necznika i delikatnie wymieszaj szpatu趾. Wstaw krem do lod闚ki na czas przygotowywania pozosta造ch sk豉dnik闚.

Przygotuj poncz do nas帷zenia biszkoptu: mocn herbat wymieszaj z sokiem z cytryny.

Przygotuj polew: mleczn czekolad z dodatkiem 造磬i oleju rozpu嗆 w k徙ieli wodnej.

Posk豉daj ciasto: biszkopt przetnij na dwa blaty i nas帷z je ponczem. Na dolny blat na堯 krem karmelowy z pestkami s這necznika i przykryj go drugim blatem. Wierzch ciasta udekoruj polew z mlecznej czekolady. Przed podaniem sch堯d ciasto w lod闚ce przez co najmniej 30 minut.

Po wi璚ej czekoladowych inspiracji zajrzyj na stron http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/