Roladki z kurczaka

Są takie dania, które są proste, ale jednak prezentują się dość wykwitnie. Robisz je w 15 minut, a cała rodzina ma cię za perfekcyjnego szefa kuchni. Uratowaliśmy ci niedzielny obiad? Nie dziękuj. Od tego jesteśmy!

Składniki:
2 piersi z kurczaka
6 plastrów suszonej szynki
100 g fety
6 suszonych pomidorów
2 garści szpinaku
sól
pieprz

Pierś z kurczaka rozkrój w poprzek (tak jak na wideo). Rozłóż pierś na płasko, nakryj ją folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Na desce rozłóż trzy plastry suszonej szynki (tak aby na siebie zachodziły). Na jednym z brzegów szynki połóż pierś z kurczaka. Na mięsie rozłóż kawałki fety i suszonych pomidorów oraz listki szpinaku i zwiń całość w ciasną roladę. W ten sam sposób przygotuj drugą roladę. Owiń rolady folią spożywczą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 C stopni. Piecz około 35 minut. W połowie pieczenia rozwiń rolady z folii, aby szynka się zarumieniła.