Bułki z kurczakiem

Czy za dzieciaka też jadaliście kajzerki wyrywając palcami sam mięciutki środek? To mamy dla Was bułki, w których również środek stanowi główną atrakcję, tylko jest bardziej pożywny ;) Panie i panowie - bułki z kurczakiem!

Składniki:
2 opakowania ciasta na pizzę
400g upieczonego mięsa z kurczaka
1 szklanka sosu pomidorowego
1 szklanka sosu barbecue
150g tartej mozzarelli
1 szklanka tartego cheddara
6 plastrów wędzonego boczku

Plastry boczku usmaż na suchej patelni i pokrój na małe kawałki.

Upieczone mięso z kurczaka rozdrobnij i wymieszaj z sosem pomidorowym, sosem barbecue oraz tartą mozzarellą.

Każdy z arkuszy ciasta na pizzę pokrój na 6 kwadratów. Nałóż na każdy kwadrat po czubatej łyżce farszu, dokładnie zlep brzegi i uformuj okrągłe bułeczki. Przełóż bułeczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posyp po wierzchu tartym cheddarem oraz usmażonym wcześniej boczkiem. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20 minut, aż bułeczki urosną i się zrumienią.