Krokiety jajeczne

A więc mówisz, że burrito pochodzi z Meksyku? Zastanów się nad tym jeszcze raz, jedząc na śniadanie te krokiety.

Składniki na naleśniki:
150g mąki pszennej
300ml mleka
50ml wody gazowanej
2 jajka
2 łyżki roztopionego masła
szczypta soli

Składniki na farsz:
6 jajek ugotowanych na twardo
1 duży por
2 łyżki masła
½ puszki kukurydzy
100g tartego żółtego sera
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz

Dodatkowo:
3 jajka
2 szklanki bułki tartej
olej

Na początku przygotuj naleśniki. W dużej misce umieść mąkę, jajka i sól. Wlej mleko oraz wodę gazowaną i wymieszaj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Na koniec wmieszaj rozpuszczone masło. Rozgrzej patelnię do naleśników i smaż naleśniki na średnim ogniu po około 2 minuty z każdej strony. Przygotuj farsz do naleśników. Pora drobno pokrój i przesmaż na maśle, aż zmięknie. Jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj usmażone pory, ser żółty, kukurydzę, majonez oraz musztardę i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na koniec dopraw farsz solą oraz pieprzem. Na każdym naleśniku rozsmaruj dwie łyżki farszu. Boki naleśników złóż do środka i pozwijaj naleśniki w roladki. Tak przygotowane krokiety panieruj w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej i smaż na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.