Przepisy i porady kulinarne
-
ARTYKUŁ
Idealna do gofrów i naleśników. Frużelinę z truskawek zrobi nawet kulinarny debiutant
-
ARTYKUŁ
Ciotka Wiesia zawsze robi je hurtowo. Domowe suszone pomidory lepsze niż z targu w Toskanii
-
ARTYKUŁ
Nie kiełbaski i nie karkówka. Z grilla najlepsze są kofty, ale koniecznie z tego mięsa
-
ARTYKUŁ
Mało kto zalewa octem to warzywo. Tak dobre, że można zjeść od razu cały słoik
-
ARTYKUŁ
Teściowa przetrze oczy, gdy zobaczy twój piekarnik. Tak umyjesz przestrzeń między szybami
-
ARTYKUŁ
Zimne przekąski na grilla zrobisz w mig. Goście będą zachwyceni w oczekiwaniu na mięso
-
ARTYKUŁ
Na Boże Ciało zrobię wołowinę po burgundzku. Nie ma słów, by opisać smak i delikatność mięsa
-
ARTYKUŁ
Zrobiłam domową musztardę i byłam w szoku, jakie to łatwe. Gęsta, ostra, idealna do karkówki
-
ARTYKUŁ
Bieszczadzka biedota jadała te placki. Dziś królują w karczmach, najlepsze są z masłem lub dżemem
-
ARTYKUŁ
Sałatka jak z "Seksu w wielkim mieście". To połączenie zaskoczy smakiem i lekkością
-
ARTYKUŁ
Prawie nikt tak nie smaży pieczarek, a wtedy smakują najlepiej. Masło się nie przyda
-
ARTYKUŁ
Nie kupuję już gotowych. Te mięciutkie drożdżówki są sto razy lepsze. Pachną na pół osiedla
-
ARTYKUŁ
Portugalska zapiekanka z dorszem to obłęd. Ważne są zapałki, ale nie z drewna
-
ARTYKUŁ
Smak dzieciństwa, tylko w wersji XXL. Już nie kupuję w sklepie, mam domowy zapas w lodówce
-
ARTYKUŁ
Ten przepis na solankę wyciągnęłam od ciotki Heli. Ogórki kiszone wychodzą twarde i chrupiące
-
ARTYKUŁ
Zupa pomidorowa jak z włoskiej trattorii. Weź masło i koniecznie te dwa sery
-
ARTYKUŁ
Przejrzałe owoce miały iść do kosza. Zamiast tego zamroziłam i zrobiłam hit tego lata
-
ARTYKUŁ
Zupa z młodej kapusty jak u babci, a nawet lepsza. Nie zapomnij o boczku, koperku i tej przyprawie
-
ARTYKUŁ
Na patelni rosną jak szalone i są mięciuteńkie. Japońskie naleśniki to hit na śniadanie
-
ARTYKUŁ
Czy młoda kapusta nadaje się do kiszenia? Jeszcze jak! Pamiętaj o dodatkach, będzie palce lizać
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- powyżej godziny
Strawberry trifle
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Śniadaniowa jaglanka z kurkami
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Szparagi po koreańsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Tapioka z sosem rabarbarowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Ryż, dynia, ziemniaki i wędzona śliwka z ogniska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rumuńska zupa na zakwasie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Rozmarynowe ciasto cukiniowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Roladki z bakłażana ze spaghetti
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka z syropem klonowym
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Fasolka po bretońsku
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Enchillady z mielonym mięsem i pastą fasolową
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Dyniowe bułeczki z twarogiem owczym i żurawiną
-
PRZEPIS
- 3,0
- łatwy
- do 30 minut
Podudzia kurczaka pieczone w sosie z creme fraiche
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Podsmażane na szybko ziemniaki, dobre zawsze i wszędzie
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Plińce z pomoćką, czyli placki z sosem
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Zupa śliwkowa
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Zupa ziemniaczana z bryndzą
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta musztarda amerykańska
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Żółta pasta curry