Śniadaniowa tortilla z jajkiem, szynką i serem

Z czym kojarzy Ci się kebab? Z jedzeniem po imprezie i tortillą. To własnie kebab zainspirował nas do przepisu idealnego - tortilli z jajkiem - idealnej na śniadanie po imprezie.

Składniki:
1 tortilla
2 plastry szynki
1/4 szklanki tartego cheddara
1 jajko
1 łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
oliwa

Dodatkowo:
folia aluminiowa

Wykonanie: Oderwij prostokątny kawałek folii aluminiowej i przy pomocy pędzelka posmaruj go oliwą. Na środku folii połóż tortillę. Na środku tortilli połóż dwa plastry szynki, starając się aby boki szynki były lekko uniesione i stworzyły zagłębienie na jajko.

Następnie posyp boki szynki tartym cheddarem i wbij do środka jajko. Dopraw jajko solą oraz pieprzem i posyp po wierzchu szczypiorkiem. Złóż boki tortilli do środka tworząc kwadratową paczuszkę i owiń ją szczelnie folią aluminiową.

Wstaw paczuszkę do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C i piecz około 20 minut, aby jajko się ścięło. Podawaj na ciepło.