Ciastka francuskie na 2 sposoby

Ludzie dzielą się na trzy grupy. Jedni rysują na każdej kartce, jaką mają pod ręką. Drudzy składają w różne kształty kawałki papieru np. etykiety od napojów. Trzeci dobrze gotują. Jeśli przedstawiciele każdej z tych grup spotkają się, powstanie to cudo. Pierwszy zaprojektuje wzór, drugi go wykona z ciasta francuskiego, a trzeci upiecze. Ale bez obaw, nawet jeśli nie należysz to żadnej z tych frakcji, to dasz radę zrobić takie ciacha.

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
250g ricotty
1 łyżka cukru pudru
1 opakowanie cukru z wanilią (10g)
1 cytryna
drobne owoce (maliny, borówki, truskawki)

Dodatkowo:
cukier puder do ozdoby

Wykonanie:
Ricottę wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz skórką startą z całej cytryny. Arkusz ciasta francuskiego podziel na kwadraty o boku długości około 7 centymetrów. Poszczególne kwadraty ponacinaj i złóż jak na wideo. Na każde ciastko nałóż po łyżeczce nadzienia serowego oraz świeże owoce. Piecz przez 10 minut w 180 C stopniach, aż ciastka nabiorą złotego koloru. Podawaj oprószone cukrem pudrem.