Śniadanie z sokiem Bracia Sadownicy (fot. materiały prasowe)
W wirze codziennych obowiązków często zapominamy o tym, jak ważnym posiłkiem jest drugie śniadanie. Pomijamy je lub w pędzie sięgamy po gotowe przekąski, które na krótko pozwolą zapomnieć o głodzie, jednak nie dostarczają organizmowi wartościowych składników. Warto to zmienić - przygotowanie pysznego, zdrowego drugiego śniadania nie zabiera dużo czasu. Najprostsze rozwiązania bywają najlepsze - kanapka, świeże jabłko, orzeźwiający sok tłoczony - tyle wystarczy, by cieszyć się naturalnym smakiem.
Kanapka nie musi byÄ nudna - dodatek warzyw, owocĂłw, pestek i ziaren pozwoli stworzyÄ smakowe kompozycje, ktĂłre idealnie wpiszÄ
siÄ w Twoje kulinarne upodobania. Nie zapomnij o ĹwieĹźym, soczystym jabĹku. Te od Braci SadownikĂłw dojrzewajÄ
zgodnie z kalendarzem dyktowanym przez naturÄ. SÄ
zrywane rÄcznie i co waĹźne - niewoskowane. Gala to owoc sĹodki, o kruchym i jÄdrnym miÄ
Ĺźszu. JeĹli wolisz bardziej kwaĹny smak - idealnym wyborem bÄdzie Idared.
OrzeĹşwienie zapewni 100% sok tĹoczony na zimno - TĹoczone JabĹko. Bracia Sadownicy wierzÄ
, Ĺźe to, co naturalne nie wymaga dodatkowych zabiegĂłw, dlatego sok TĹoczone JabĹko ma prosty skĹad i nie zawiera dodatku cukru, barwnikĂłw, aromatĂłw. Natura podpowiada teĹź najlepsze smaki. TĹoczone JabĹko sĹodkie odmiany powstaje z najbardziej sĹodkich, soczystych owocĂłw. TĹoczone JabĹko z pigwÄ
jest przyjemnie kwaskowe, TĹoczone JabĹko ze ĹliwkÄ
- lekko wytrawne, a TĹoczone JabĹko z marchewkÄ
- naprawdÄ sĹodkie, lecz nadal orzeĹşwiajÄ
ce.
SiÄgnij po codziennÄ
przekÄ
skÄ w niecodziennej formie!
Kanapka z chleba Ĺźytniego, z jabĹkiem, burakiem i serem solankowym
SkĹadniki:
chleb Ĺźytni na naturalnym zakwasie
masĹo
ser solankowy (? la feta)
plastry gotowanego buraka
Äwiartka jabĹka pokrojona w plastry
szpinak
mieszanka pestek dyni i ziaren sĹonecznika
oliwa z oliwek
sĂłl i pieprz
SposĂłb przygotowania:
Dwie kromki pieczywa posmaruj masĹem. Na jednej kromce poĹóş ser, a na nim kilka cienkich plastrĂłw ugotowanego buraka. Posyp ĹwieĹźo zmielonym pieprzem i ewentualnie odrobinÄ
soli (pamiÄtaj, Ĺźe ser jest sĹony). PoĹóş plastry jabĹka, garstkÄ umytego i osuszonego szpinaku. CaĹoĹÄ posyp mieszankÄ
pestek dyni i nasion sĹonecznika (moĹźesz je wczeĹniej upraĹźyÄ) i skrop oliwÄ
z oliwek. Przykryj drugÄ
kromkÄ
- gotowe!
-
haps
-
Supermarket
- Prosto, zdrowo, pysznie. Drugie śniadanie od Braci Sadowników