Prosto, zdrowo, pysznie. Drugie śniadanie od Braci Sadowników

Śniadanie z sokiem Bracia Sadownicy

Śniadanie z sokiem Bracia Sadownicy (fot. materiały prasowe)

W wirze codziennych obowiązków często zapominamy o tym, jak ważnym posiłkiem jest drugie śniadanie. Pomijamy je lub w pędzie sięgamy po gotowe przekąski, które na krótko pozwolą zapomnieć o głodzie, jednak nie dostarczają organizmowi wartościowych składników. Warto to zmienić - przygotowanie pysznego, zdrowego drugiego śniadania nie zabiera dużo czasu. Najprostsze rozwiązania bywają najlepsze - kanapka, świeże jabłko, orzeźwiający sok tłoczony - tyle wystarczy, by cieszyć się naturalnym smakiem.
Kanapka nie musi być nudna - dodatek warzyw, owoców, pestek i ziaren pozwoli stworzyć smakowe kompozycje, które idealnie wpiszą się w Twoje kulinarne upodobania. Nie zapomnij o świeżym, soczystym jabłku. Te od Braci Sadowników dojrzewają zgodnie z kalendarzem dyktowanym przez naturę. Są zrywane ręcznie i co ważne - niewoskowane. Gala to owoc słodki, o kruchym i jędrnym miąższu. Jeśli wolisz bardziej kwaśny smak - idealnym wyborem będzie Idared. Orzeźwienie zapewni 100% sok tłoczony na zimno - Tłoczone Jabłko. Bracia Sadownicy wierzą, że to, co naturalne nie wymaga dodatkowych zabiegów, dlatego sok Tłoczone Jabłko ma prosty skład i nie zawiera dodatku cukru, barwników, aromatów. Natura podpowiada też najlepsze smaki. Tłoczone Jabłko słodkie odmiany powstaje z najbardziej słodkich, soczystych owoców. Tłoczone Jabłko z pigwą jest przyjemnie kwaskowe, Tłoczone Jabłko ze śliwką - lekko wytrawne, a Tłoczone Jabłko z marchewką - naprawdę słodkie, lecz nadal orzeźwiające. Sięgnij po codzienną przekąskę w niecodziennej formie! Kanapka z chleba żytniego, z jabłkiem, burakiem i serem solankowym Składniki: chleb żytni na naturalnym zakwasie masło ser solankowy (? la feta) plastry gotowanego buraka ćwiartka jabłka pokrojona w plastry szpinak mieszanka pestek dyni i ziaren słonecznika oliwa z oliwek sól i pieprz Sposób przygotowania: Dwie kromki pieczywa posmaruj masłem. Na jednej kromce połóż ser, a na nim kilka cienkich plastrów ugotowanego buraka. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie odrobiną soli (pamiętaj, że ser jest słony). Połóż plastry jabłka, garstkę umytego i osuszonego szpinaku. Całość posyp mieszanką pestek dyni i nasion słonecznika (możesz je wcześniej uprażyć) i skrop oliwą z oliwek. Przykryj drugą kromką - gotowe!