Sos sojowy bezglutenowy z "czystą etykietą" NOWOŚĆ od House of Asia

Sos sojowy bezglutenowy

Sos sojowy bezglutenowy (fot. materiały prasowe)

Dbając o jakość swoich produktów, House of Asia wprowadza na rynek nowy Sos sojowy bezglutenowy - podstawowy składnik kuchni chińskiej, dzięki któremu potrawy zyskują idealny balans smaku. Warto podkreślić, że nie ma jednego rodzaju sosu sojowego, różnią się składem, zawierają różne proporcje pszenicy i soi. Istnieją także sosy sojowe bez pszenicy, które mogą być bezpiecznie spożywane przez osoby z nietolerancją glutenu.
Sosy sojowe w podstawowej wersji występują w postaci jasnego i ciemnego sosu, ktĂłry jest gęstszy i karmelowy. Obie wersje powstają w wyniku fermentacji soi i pszenicy. Sos sojowy bezglutenowy (House of Asia, 4,99 zł) składa się z czterech składnikĂłw, pszenica jest zastąpiona skrobią kukurydzianą. Ma czysty skład bez konserwantĂłw i glutaminianu sodu przez co jest odpowiedni dla osĂłb unikających glutenu. Sos sojowy dopełnia smak dań chińskich, jednak jego zastosowanie jest znacznie szersze. Świetnie sprawdza się jako dodatek np. do popularnych stir-fry'Ăłw, makaronĂłw, czy sałatek. Pasuje zarĂłwno do potraw mięsnych jak i wegetariańskich. Jest idealnym składnikiem marynat do mięs, moĹźna nim doprawić jajecznicę, czy rosół. MoĹźe być stosowany nie tylko w potrawach wytrawnych, warto wyprĂłbować go teĹź w deserach np. jako dodatek do karmelu. Po więcej ciekawych informacji o kuchni azjatyckiej zapraszamy na www.houseofasia.pl